מורי דרך יקרים
אתם לא לבד!!
המאבק לשיוויון זכויות שמובילה אגודת מורי הדרך עולה מדרגה ומגיע לבג”ץ
שוויון זכויות העצמאים בביטוח הלאומי, ובהם מורי הדרך, מגיע לבית המשפט העליון. בבג”צ דורשים ראשי ארגוני העצמאים הגדולים במדינה החברים בארגון ל.ה.ב., שיוויון זכויות מלא לעצמאים בביטוח הלאומי והשוואת תנאים לאלה של השכירים. הדיון בעתירה יתקיים ביום 22.7.2020 ובמקביל לו תתקיים הפגנת ענק מחוץ לבית המשפט העליון.
אגודת מורי הדרך, כחברה בכירה בארגון ל.ה.ב. , שותפה להגשת הבג”צ ומייצגת בו את כלל מורי הדרך בישראל ובמיוחד, את מורי הדרך העצמאיים ובעלי רכב אשכול. בדיון בבג”צ ישתתף , בני כפיר, יו”ר אגדות מורי דרך, שאמר: “זהו יום שיעמיד במבחן ההיסטוריה את עקרון שיוויון הזכויות במדינת ישראל ואנו נהיה שם להפגין את מצוקתנו וכוחנו”. כפיר, ביחד עם אלי מלול, המנכ”ל האגודה, קוראים לכל מורי הדרך: “סמנו את היום הזה ביומן במקום כל ימי העבודה שנמחקו לנו. ב-22 ביולי, בשעה 10:00 בבוקר, אנחנו עולים לירושלים וכולנו נרעיש את גבעת הצדק של בית המשפט העליון ונזעק להפסקת האפליה ולמען שיוויון זכויות והכרה בביטוח הלאומי”.
נפגש בחניון של מוזיאון ישראל בשעה 9:30 ונגיע מאוחדים, משם בהליכה רגלית לבית המשפט העליון יש להגיע עם חולצה לבנה תעודת מורה דרך אגודה וסרטים כתומים שיחולקו עם שלטים שנקבל מלה”ב.
בית המשפט העליון נדרש לדון בבקשה לתת צו שישווה את הסיוע שניתן לשכירים גם לעצמאים. עו”ד דץ, ממגישי העתירה מציין כי הימנעות ממתן דמי אבטלה לעצמאיים, או הימנעות ממתן תשלומים סוציאליים אחרים, הדומים לתשלומים שניתנים לשכירים, תהווה החלטה בלתי סבירה באורח קיצוני ובלתי מידתי, והפלייה לרעה של העצמאיים באופן פסול”.
עתירת “בג”צ שיוויון בביטוח הלאומי” , אותה יזם ירון גינדי, הוגשה על ידי ל.ה.ב., בו חברים, לצד אגודת מורי הדרך, לשכת עורכי הדין ורואי החשבון בישראל, סוכני הביטוח ויועצי המס ועשרות של ארגונים מקצועיים נוספים. את ההחלטה להצטרף לארגון ל.ה.ב. קיבלה הנהלת אגודת מורי הדרך לפני מספר חודשים לאחר חשיבה מעמיקה בדבר היתרונות בהצטרפות לארגון העצמאים החשוב והמשמעותי ביותר בישראל, המאגד את כל איגודי העצמאים הגדולים במדינה. החלטה זו הוכחה כנכונה ביותר במהלך החודשים האחרונים שבה שולטת בחיינו מגיפת הקורונה.
העתירה לבג”צ הוגשה כבר ב- 02/01/2020 לפני פרוץ מגיפת הקורונה והשיתוק התעסוקתי וכלכלי שכפתה עלינו הממשלה. העתירה הוגשה על ידי לשכת יועצי המס בישראל (שחברים ביחד עם אגודת מורי הדרך בארגון לה”ב ברשות עו”ד רועי כהן), על ידי עו”ד ואדריכל ליאור דץ ועו”ד יוסי אור הכהן ממשרד א. שילה ושות’ נגד ראש הממשלה, שר האוצר, שר העבודה והרווחה, והמוסד לביטוח לאומי, בדרישה לנמק “מדוע המדינה בחרה להוציא תקנות לשעת חירום אשר העניקו לשכירים בלבד פיצוי משבר מיוחד (המכונה דמי אבטלה) והטבות סוציאליות נוספות…ולא תיקנו תקנות דומות המעניקות את הסיוע האמור לכלל תושבי מדינת ישראל, ובהם העצמאים”….2