מפגש התיירות הראשון של אשכול כנרת עמקים

כמו תמיד מורי הדרך חברי האגודה אשר באו להציע ולתרום מן הידע המקצועי שלהם.

ביום שני ה- 15.4.24 רגע לאחר הודעת ההרגעה של פיקוד העורף, נפגשו נציגי משרד התיירות, תיירני הגליל, ארכיאולוגים, מומחי שימור, אדריכלים, מורי דרך, ראשי ערים, יחד עם מנהלת אשכול כינורות לכנס הראשון מסוגו. אשכול כנרת עמקים קם כמו יוזמות באזורים השונים בארץ בה מספר מועצות ותיירנים השייכים למרחב מסוים, משתפים פעולה ביניהם מתוך אמונה שחשיבה כוללת והפריה הדדית עשויים לעזור בפיתוח תיירותי של אותו אזור.

גם כאן, היוזמה של אשכול כנרת והעמקים כוונתו לקדם, לעשות ולהעלות את מרחב הגליל, מעמק בית שאן ועד קו כביש 85 והישובים לאורכו, על מפת התיירות הארצית והעולמית.

לא שזה לא קורה כרגע, אך עם הצפי העתידי להתאוששות לאחר המלחמה, מיליוני הצליינים שיפקדו את הארץ בשנים הבאות וביתר שאת עם המילניום השני שמתקרב, ומאידך גידול בקהל המטיילים המקומי  והמגוון, מחייבים חשיבה והתארגנות מחודשת בנושא.

בעמקי הגליל ודרום הגולן טבע ונוף מן היפים בארץ. הכנרת שלנו, האתרים הקדושים לנצרות, טבריה עם המורשת היהודית העשירה שהולידה , נבי שועייב כמרכז הדתי החשוב לדרוזים, כל אלו מהווים סיבות טובות לביקור וטיול. אך דומה שלאזור זה דבר ייחודי לו על פני שאר אזורי הארץ. בגליל חיים קהילות בעלות מגוון דתי תרבותי וקהילתי: בדואים, דרוזים, נוצרים, יהודים חילונים דתיים וחרדים בעשרות ישובים בעלי אופי משלו וכל אחד מהם הזדמנות לחוויה תיירותית מעניינת ושונה.

לאחר דברי הברכה של ראשי עיריית טבריה ובית שאן, עלו על הבמה מומחי התיירות ד”ר שחר שילה ורוני דן, אשר העלו וסיפקו נתונים על מפת התיירות העכשווית וזו העתידית. ערן כתר אשר דיבר על מגמות משתנות וצרכי השוק המקומי. עם הנתונים שניתנו לנו המשתתפים בשולחנות עגולים דנו עיבדו והעלו הצעות ורעיונות ליישום ושיפור המצב. אני מביאה כאן רעיונות אשר חזרו ועלו בקרב כל המשתתפים בשולחנות השונים.

1. שיפור ובניית תשתיות: מקומות לינה, שירותים נאותים מקומות הסעדה, תחבורה ציבורית, הרחבת כבישים, ניקיון וטיפוח שילטו מתאים שיפוץ ושחזור מבנים והשמשתם לצרכי תיירות השונים.

2. בניית אתר אינטרנטי אשר נושאו תיירות גלילית כנרת ועמקים.

3. בניית לוח שנה של אירועים בעלי אופי מגוון ושונה בישובים ובאתרים לאורך כל השנה ואשר ימשכו קהל רב אשר יגיע לאזור על פי תחומי עניין.

4. חיבור חוויתי בין המקומי והאותנטי לבין המבקר והתייר.

5. הקמת מרכזי מבקרים נושאיים לתייר החרדי, האוונגלי וכו .

6. הכשרת תיירי צליינות חלופיים בעיקר לתיירות האוונגלית.

7. משטרת תיירות מקומית והקמת מנהלת תיירות על אשר תפתח תפקח תנהל תחזיק ותשמר ותהווה את החוט /חבל מקשר בין המועצות השונות מחלקות התכנון ותשתיות יחד עם מנהלי התיירות המקומיים אשר יעבדו בשיתוף פעולה על בסיס קבוע וחלק מתפיסה כוללת של המרחב והאופי הייחודי לו.

8. פיתוח אתרי בילוי אשר לא יתנגשו עם האוכלוסייה החרדית הגדלה למשל בטבריה.

  1. פיתוח תיירות אתגרית.

בסוף הכנס סוכמו כל ההמלצות במטרה להוביל קדימה לעשייה אמיתית ויעילה .